Well sorry about that, I did write about the stroop wafels, but to my dismay, I had some problems. I'm still not all that computer savy, and was lost about what happened. The stroop wafels were absolutely amazing!!!! AMAZING!!! Unfortunately ( I really dislike that word, it never means anything good,) but there was only one per person, and I ATE IT!!! I enjoyed every bite! They were nothing like you buy in the store! They were some good, so sorry girls, guess you'll have to take me to Holland to enjoy the real thing!
I arrived back home to my family this evening. They bought me a photo-book of many family pictures, all with a personal message from each and every one. I'm sure they tried to make me cry, and I'm sure I will when I return and look at them. I am so so proud of my family. There have been a lot of issues here, and they are keeping that ball in the air so to speak.
My dad has been transfered to Prince George where they are more equipped to handle the issues that he has. Once again a family member is keeping that ball in the air. Sweet Mark is there to keep an eye on him. I have such great son in laws. I am so proud of them! I keep thinking that famous saying "God is good, ALL the time" and it is evident every day.
It is comforting to once again see darkness. The snow is everywhere. They would probably love to have this on the mountains around Vancouver. If only they could move the events here, they would have no problems. Be that as it may, we will enjoy it here and they will continue to struggle to solve the problems they have on Cyprus.
Once again I say thank you to you all for the comments. Chelsey has fixed it so that those without a g-mail account can leave messages. Look forward to hearing from those of you who couldn't previously let me know they were reading it. This is as they have put "my dream". I've anticipated this moment for eight years, and it is finally here! I am home for a few days and hope to return to the excitement on Wednesday. Until then..................
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Als we weer naar Canada komen, hoeveel koffers met stroopwafels moeten we dAN MEENEMEN??
ReplyDeleteAn HOOP!!!
ReplyDeletezoveel als je kunt passen in je koffer!
ReplyDeleteTwee koffers! Ein voor mij :) en ein voor al de andere mensen. aaaahhhhh, ik het al prooven.......
ReplyDeleteWay cool. Great to get to go home. I thought you were going to be staying there so I was glad to see Chels' status say that she was with you :)
ReplyDeleteIk wil graag een koffer vol ook! Klinkt zo lekker!
ReplyDeleteOmdat jullie niet zo lang kunnen wachten tot we ze brengen heb ik het recept voor jullie opgezocht. Ik heb hetzelf nog niet gemaakt.
ReplyDeleteStroopwafels
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de wafels:
500 gram bloem
250 gram gesmolten boter
150 gram witte basterdsuiker
50 graam gist
een beetje lauwe melk
een ei
voor de vulling:
500 gram stroop
300 gram donkere basterdsuiker
75 gram boter
een theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
Het geheim van de stroopwafel valt uiteen in twee delen. De ene helft van het geheim is, dat je de wafels alleen warm kunt verwerken. Anders breken ze. De andere helft is dat er boter en suiker door de stroop moet worden gewerkt, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt.
Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.
Maak van de wafelingredienten een beslag.
Laat je daarbij niet misleiden door het woord "Beslag", want het wordt een vrij stevige massa die je met de handen door elkaar zult moeten kneden.
Laat het deeg drie kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plek.
Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
Maak vervolgens de vulling klaar.
Verwarm de stroop en meng de andere ingredienten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijdt de wafel open wanneer die nog warm is.
Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.
Verwerk op deze manier al het beslag.
--------------------------------------------------------------------------------
believe it or not Rolien, i made these last night. they actually turned out good. YUM!
ReplyDelete